Днес, 05.04.2022 се проведе поредната от многото дълги и за жалост не достатъчно продуктивни срещи от преговорите за нов КТД в СОФ Кънект АД. От страна на ФТР Подкрепа в срещата участваха председателят на Федерацията Г-н Иван Кирилов и заместикът му Г-жа Стефка Байчева ,г-жа Цветанка Георгиева, Федерален секретар секретар по гражданска авиация и Председател на секцията в дружеството, г-жа Владя Чернева, секретар на секцията и юридическия съветник на ФТР Подкрепа адвокат Паунита Петрова.
Концесионерът СОФ Кънект беше представен от заместник-изпълнителния директор Емил Стефанов; Анелия Димова – директор „Човешки ресурси“, Мирослава Жотева – юрист на СОФ Кънект , г-н Росен Бъчваров – директор на дирекция „Медии и дигитални комуникации“ и г-жа Нина Гевренова – юридически консултант на преговорния екип.
Преговорния екип на ФТР Подкрепа очакваше да чуе конструктивно предложение за увеличение на заплатите на работниците и служителите. За наше голямо разочарование преговарящите от страна на работодателя не бяха готови с разчетите.
Все пак имаме сигнали за ефективността на проведения дотук диалог и надежда за постигане на споразумение поради, факта, че след проведеното заседание на Надзорния съвет на СОФ Кънект АД, представителите на Работодателят в момента извършват преизчисления, за да могат да предложат по-високо увеличение, в сравнение с предложеното на предишните срещи от 6%.
Преговарящия екип на ФТР Подкрепа твърдо застава зад позицията за увеличение с двуцифрено число на възнагражденията на всички работници и служители в дружеството.
В по-голямата част от останалите текстовете двете страни успяха да постигнат съгласие.
Следващата среща по преговорите за КТД ще се състои на 13 април от 09:30 часа.
Каним всички служители на „СОФ Кънект“ АД на 13 април, сряда, в 11:00 пред Музея на Авиацията, за да ги уведомим за изхода от преговорите.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *