На 16.03.2022 ръководството на ФТР „Подкрепа“ в лицето на председателя г-н Иван Кирилов и заместник председателя, г-жа Стефка Байчева проведоха среща със зам. министъра на транспорта г-н Върбанов на теми Летище Пловдив, Летище София, Соф Кънект.
След срещата г-н Кирилов престави част от разговорите, касаещи работещите в Летище София и СОФ Кънект:
„В  Летище София – в момента се извършва инвентаризация, като намеренията на министерството след нея е да се възстановят лицензите за наземен оператор и държавното предприятие да функционира така, както бе преди концесията.
Отностно Соф Кънект изразихме недоволство от начина на управление и на отношение към работещите, посочихме и пречките, които се създават за да не се подпише към момента нов КТД. Заявихме, че при не постигане на договорености ще пристъпим към протестни и стачни действия. От министерството ни заявиха, че също не са доволни от концесионера, като имат за цел да го накарат да си плаща отменените за след 10 години концесионни такси към държавата, също така и да инвестира тази година с 20 млн. лв в повече от средствата определени по концесионния договор.Приехме желанието на зам. министъра за партньорство.“ коментира г-н Иван Кирилов.

Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *