Днес в 14:20 в Музея за история на авиацията се проведе обща среща на членовете на СТСБ и ФТР Подкрепа , ангажирани в дехностите по почистване на летището в София.
Срещата се провежда ден преди дейността по почистването да бъде предоставена на подизпълнител.
Близо 3 часа ръководствата на двете федерации изслушаха въпросите и опасенията на своите членове. Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова и председателят на ФТР Подкрепа Иван Кирилов поеха ангажимент поставените въпроси да бъдат зададени на срещата с новия работодател по-късно същия ден и заявиха, че няма да позволят нито един член да бъде изоставен!
Редовните срещи на летището ще продължат, експертите и на двете организации ще бъдат на разположение, за да гарантират най-добрия преход от едната кампания към другата.
 В 17:30 започна тристранна среща между концесионера СОФ Кънект в лицето на изпълнителния директор Хесус Кабайеро, председателите двете синдикални организации СТСБ и ФТР Покрепа и висшето ръководство на подизпълнителя Sasse Aviation Services, която  продължи близо два часа. По настояване на синдикатите срещата беше о
Припомнихме, че служителите не са получавали увеличение на заплатите в последните две години и заявихме, че още в рамките на следващия месец ще бъде входиран проект на нов трудов договор.
Работниците преминават с действащия колективен трудов договор в новото дружество.
 По отношение на графиците заявихме, че хората, които представляваме не са съгласни с предложените промени и считаме, че три поредни дни нощни дежурства представляват прекалено голямо натоварване и риск за здравето. Препоръчахме да бъде обсъдена възможността за връщане към предпочитания от работещите график.
Представителите на подизпълнителя заявиха готовност да обсъдят въпроса и да ни отговорят на следаващата среща.
От ръководството на новия оператор поеха ангажимент всички работещи да бъдат прехвърлени на същите длъжности, които заемат в момемта.
Следващата среща  на синдикатите с най-високото мениджърско ниво на новия оператор ще се проведе в рамките на следващия месец в присъствието на изпълнителния директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *